Ons advies

Ons werk draait weliswaar om cijfers en om geld, maar daar stopt het niet. Geld en emotie liggen dicht bij elkaar. Blijdschap en voldoening bij mooie jaarcijfers. Zorgen als het minder gaat. Achter het weinig swingende begrip ‘financiële administratie’ gaat dus veel meer schuil. Dit is kenmerkend voor onze adviezen. Zo heeft ook iedere onderneming zijn eigen specifieke situatie. Benieuwd naar ons advies? Klik op de vraagtekens en kom erachter welk advies wij gaven aan Tijmen, Marloes en Ronald.

Bekijk hier direct alle adviezen

Tijmen Haringa

Tijmen Haringa

Tijmen is 69 jaar oud, hij heeft een pensioen-BV en zijn BV-vermogen zit deels in aandelen. Tijmen had flink wat jaren mooie rendementen, maar dit is nu veranderd.

Marloes en Frank Berkel

Marloes en Frank Berkel

Marloes en Frank zijn getrouwd en hebben kinderen. Marloes is DGA van haar prille BV.

Ronald Ramdin

Ronald Ramdin

Ronald is een jonge ondernemer en met veel plezier bijna drie jaar bezig. Hij heeft verder geen personeel en boekt zeer goede resultaten. Ronald maakt zich echter zorgen over de aansprakelijkheid, dit zou hij graag tot een minimum willen beperken.

Ons advies voor Tijmen

Actuele verliezen verrekenen met voorgaande jaren zodat de belastingdienst ook meedeelt in de koersverliezen. Als u verwacht dat de koersen weer gaan stijgen is het daarnaast interessant om de aandelen naar privé te halen omdat koersstijgingen in privé onbelast zijn.

Ons advies voor Marloes

Opbouw pensioen in eigen beheer zorgt door de lagere belastingdruk dat er meer geld in de B.V. blijft. Maar: hoogte pensioenuitkering hangt altijd af van opgebouwd vermogen in de BV.
Daarom is het slimmer het nabestaandenpensioen eerst extern te regelen.
Is het vermogen gegroeid, dan kan het nabestaandenpensioen ook via de BV lopen.

Ons advies voor Ronald

Na 3 jaar zijn de fiscale faciliteiten voor startende ondernemers volledig benut. Met de aansprakelijkheid in het achterhoofd is het een goed moment om de eenmanszaak in een BV te brengen. Brouwer & Oudhof helpt u graag om dit fiscaal optimaal te regelen.