Goed zijn & beter worden

Personeelsbeleid

De meeste collega’s bij Brouwer & Oudhof hebben een HBO-opleiding, veelal HEAO. Een mooie opleiding, maar om ons specialisme onder de knie te krijgen is meer nodig. De meeste medewerkers komen binnen als assistent administratieconsulent. Het HEAO-denkkader moet nader ingevuld worden. Ervaren wat werken is, om te beginnen. De basiswerkzaamheden onder de knie krijgen. Administraties opzetten, van klein tot steeds complexer.

Om de nodige specialistische kennis eigen te maken biedt Brouwer & Oudhof allerlei interne en externe opleidingsmogelijkheden, zoals de vijfdaagse cursussen van de NOAB, de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingkantoren.

De volgende stap is administratieconsulent. Deze kan o.a. zelfstandig jaarrekeningen maken, ook weer voor steeds complexere administraties en opdrachtgevers.

Daarna komt de functie van relatiebeheerder. Deze functie vraagt om weer heel nieuwe en andere capaciteiten, zoals het opstellen van offertes, opdrachtgevers adviseren, planningen in de gaten houden. Deze fase is dus meer commercieel en managementgericht.

Al met al biedt Brouwer & Oudhof alle mogelijkheden om een zeer all round financieel deskundige te worden.